Vinteren kommer tættere på, og der er mange, der ser frem til den med glæde i øjnene. Dog er der også mange, der savner sommer og sol, men det er desværre ikke noget, man kan gøre ved, når vinteren får sit tag i Danmark. Er du en af de mange danskere, der hver dag cykler til og fra arbejde eller skole, så vil du også kunne genkende, at det både kan være en kold, våd og mørk fornøjelse. Er det første vinter, du bruger med din cykel, så kan du her blive klogere på, hvordan du og din cykel bliver vinterklar.

Brug efteråret til klargøring af cykel

Selvom efterårsvejret også kan være trist og grå, så kan det være en fordel at bruge det, når cyklen skal klargøres. På den måde sikrer man, at den er klar og parat til vinteren, uden at den har stået for længe. Når du bruger efteråret, kan du også nemmere finde ud af, hvad din cykel egentligt har brug for. Når du cykler en tur på den en aften, vil du hurtigt finde ud af, om den har brug for et par nye lygter, et nyt dæk eller måske et nyt sæde. Når cyklen er klargjort, kan du begynde at tænke på, hvordan du selv bliver vinterklar.

Det er vigtigt, at du gør dig synlig i trafikken, og at du passer på

At begive sig ud i trafikken i vinterperioden kan hurtigt blive en farlig fornøjelse, hvis man hverken er synlig eller helgarderet ift. sikkerheden. Det er nemlig vigtigt, at du gør dig synlig i trafikken med lygter og reflekser, så billister og andre cyklister kan se dig i mørket. Derudover skal du også sikre, at du er på forkant, hvis der sker et uheld, og det kan du eksempelvis være med en cykelhjelm. Den beskytter nemlig dit hoved, hvis du vælter en mørk vintermorgen.