Er du ved at være lidt af en professionel strikker, så er du sikkert godt klar over, hvor mange forskellige garntyper, man kan strikke med. Skal det være uldgarn, bomuldsgarn, akrylgarn eller et blandingsgarn? I denne guide kan du læse om de forskellige typer garn, og hvorfor det er vigtigt, at du har styr på, hvad du skal vælge.

 

Garnets type har afgørende betydning

Du kender det sikker godt. Du har et nyt strikkeprojekt i tankerne, og du kan bruge flere timer foran computeren, mens du leder efter det perfekte garn og den perfekte opskrift. Og det er der rigtig god grund til. Dit garnvalg har nemlig afgørende betydning for det færdige resultat. Noget garn kan vaskes, noget kan holde dig varm, noget kan endda bruges til legetøj og noget er blødt. Alle disse kvaliteter og meget mere har afgørende betydning for, om dit strikkeprojekt ender ud, som du ønsker det. Eksempelvis kan du finde ud af, om kvalitetsgarn fra drops er noget for dig –  de har garntyper til ethvert projekt.

 

Bomuld, uld og kunstigt fremstillede garntyper

Bomuldsgarnet kan bruges i næsten alle former for strik og tåler op til 60 graders vask. Skal du strikke tøj, er bomuldsgarnet velegnet til forårs- og sommertøj. Bomuld varmer nemlig ikke på samme måde som uld. Vil du gerne bruge bomuld til vintertøj, kan du med fordel vælge et blandingsgarn med bomuld og uld. Bomuldsgarn er ret tungt, så vær opmærksom på dette, hvis du skal strikke et tæppe.

 

Uldgarn kan fås i mange tykkelser og kvaliteter og kan derfor bruges til mange forskellige strikkeopskrifter. Da uld er et naturligt materiale, er det temperaturregulerende. Dette gør, at huden nemt kan ånde i det. Derudover er ren uld lugt- og bakteriehæmmende. Uld kan være blødt og er dejlig varmt, og er derfor perfekt til eksempelvis varme strømper og trøjer.

 

Akrylgarn og andre kunstigt fremstillede garntyper behøver ingen særlig pleje, og strikkeopskrifter strikket med denne garntype holder trods vask pasformen rigtig godt. Denne form for garn egner sig rigtig godt til at strikke tøj, huer, vanter, tæpper, puder, legetøj og meget mere.

 

Læs yderligere information omkring drops garn på nettet og find ud af, om du skal have garn fra det mærke, når du skal starte på et nyt projekt.