Du er sikkert vant til at være i alarmberedskab, når du hører ordet ’bakterier’. Men ikke alle bakterier er dårlige for mennesker. Faktisk har vores krop brug for de gode bakterier, som udgør en del af det, der kaldes vores normalflora – det er netop disse bakterier, der er med til at sikre et sundt miljø i bl.a. tarmene, i mundhulen og i skeden.

Du kan i dag finde et stort udvalg af mælkesyrebakterier som kosttilskud i forskellige former, som du kan indtage som et sundt supplement til din hverdag.

Hvorfor er det vigtigt med mælkesyrebakterier?

Alle mennesker danner en normalflora allerede ved fødslen, som altså indeholder alle de gode former for bakterier, der alle har en funktion. Fx er mælkesyrebakterier i skeden med til at holde miljøet surt, så du undgår svampeinfektioner, ligesom bakterierne også er med til at opretholde en god og sund fordøjelse i tarmene.

Der er ingen begrænsning for, hvor længe du kan tage mælkesyrebakterier som kosttilskud. Det anbefales ofte at indtage mælkesyrebakterier ved en dårlig pH-balance i skeden eller i kølvandet på en antibiotikakur, hvor meget af tarmens naturlige bakterieflora bliver nedbrudt.

Flere typer tilskud af mælkesyrebakterier

På dit nærmeste apotek kan du vælge imellem et væld af forskellige type mælkesyrebakterier:

  • Dråber

  • Tabletter

  • Kapsler

  • Tyggetabletter

  • Vaginale tabletter

  • Pulver

Det er meget individuelt, hvilken type mælkesyrebakterier der egner sig til dit behov. Desuden har du helt sikkert også din egne præferencer mht. fx pilleform. Er du derimod på udkig efter et kosttilskud til dit barn, kan du naturligvis også finde et stort udvalg af præparater til børn, der kan indtages allerede efter første leveår. Som en ekstra bonus indeholder mælkesyrebakterier også D vitamin, som er helt afgørende for den rette udvikling af knogler og tænder hos dit barn. På den måde kan du faktisk slå to fluer med ét smæk.