Er du sommetider væk hjemmefra, og i stedet for at nyde og være i nuet går du og bekymrer dig over, om der nu skulle ske et indbrud i hjemmet, mens du er væk? For du er rigtig glad for og øm omkring de smykker du har arvet eller dit nyindkøbte fjersyn eller computer eller dine dyre eller arvede møbler, der har stor affektionsværdi? Så er det en god idé at sende et signal til potentielle indbrudstyve om, at dit hjem er overvåget.

 

Det kan du gøre ved at få installeret videoovervågning af dit hjem, så tyven bliver skræmt og holder sig væk. Det kan nemlig besværliggøre deres ’opgave’, hvis de tager den risiko det er at blive opdaget på videoovervågningen.

 

Hvordan fungerer videoovervågning?

Videoovervågning er helt simpelt fortalt et kamera, der monteres et sted i eller på din bolig for at skræmme tyve væk og give dig noget dokumentation og måske endda ansigter at anmelde, hvis uheldet alligevel skulle være.

 

De udstyres med en harddiskoptager, der gør, at videoerne bliver lagret til eventuel senere brug. Desuden udstyres videoovervågning typisk med IR-lys, så kameraet kan optage video i mørke. Du vil ofte kunne tilslutte videoovervågningen til din computer eller smartphone og se med.

 

Find den løsning inden for videoovervågning, der passer til dig

Der er mange forskellige typer videoovervågning lige fra den billige basispakke til de lidt dyrere udvidede løsninger inden for videoovervågning, der typisk adskiller sig – blandt andet – ved at have lidt bedre billedkvalitet.

 

Videoovervågning findes både i trådløse versioner, der kører på batterier, og de strømkrævende løsninger, der installeres med et kabel. Kablet har dog den ulempe, at det kan skæres over af indbrudstyven, hvis de har observeret, at det er der. Men på den anden side risikerer det ikke at løbe tør for strøm, fordi batterierne sætter ud.