Ikast er en by i Midtjylland med omkring 20.000 indbyggere. Byen ligger ca. 100 km fra Århus og 5 km fra Herning. Ikast er blandt andet kendt for at være en af landets største ikke-købstæder, der kan dateres tilbage til 1300-tallet. Byen er også kendt for at have et godt kvindehåndboldhold med Herning-Ikast Håndbold og for at være der, hvor superliga holdet FC Midtjylland træner. Hvis du vil vide mere om byen, og hvad den ellers har at byde på, så klik her.

1. Ikast stammer faktisk helt tilbage fra år 1340

Byen Ikast, som vi kender den i dag, stammer faktisk helt tilbage fra år 1340, hvor den blev kaldt Ikast og var en lille by omgivet af marker. Da området blev beskattet af kirken, blev byen opkaldt efter kirken i Ikast. Ikast havde kun 330 indbyggere i 1906 og har igennem det seneste århundrede været i kraftig vækst.

2. Kvindehåndbold i den bedste liga

Ikast har et af Danmarks bedste kvindehåndbold hold med Herning-Ikast Håndbold, som også kaldes HIH. HIH har vundet DM guld hele 13 gange og har vundet DM guld i 6 ud af de sidste 7 sæsoner. HIH har også vundet europa cupen, som er cupen for de bedste hold udenfor Skandinavien, hele 4 gange. HIH holder til i Ikast Sportscenter, som bliver brugt til andet end kampene i DM.

3. FC Midtjylland træner i Ikast

Superligaholdet FC Midtjylland træner i Ikast Sportscenter, som er byens idrætscenter. FC Midtjylland står for FCM, som er forkortelsen for Fodbold Club Midtjylland. FCM har vundet DM guld 2 gange siden klubben blev dannet i 1999 og har også vundet den danske pokalturnering flere gange. FCM bruger Ikast Sportscenter til deres fodbold træning og har også en stor naturskøn træningsbane, som de bruger til deres træning.

Konklusion

Ikast har altså en lang historie bag sig, men byen er kommet til at betyde stadig mere indenfor sporten med bl.a. FC Midtjylland og Herning-Ikast Håndbold, som begge holder til i Ikast Sportscenter.