Det kan være en årelang proces at finde frem til den rigtige type madras, og du kan nå igennem mange ”lige ved og næsten”-køb. Her kan du blive klogere på nogle forskellige typer af madrasser, så du er bedre klædt på næste gang.

De forskellige madrasser

  • Springmadras: en springmadras er bygget op af fjedre, som er det, der er hovedindholdet i madrassen, og som holder madrassens form. En springmadras er ofte en hård og meget fjedrene (selvsagt) madrastype.

  • Boksmadras: med en boksmadras får du sengerammen med i selve madrassen. Den består også af et lag fjeder, faktisk gerne to lag, og så fjer. Alt indmaden og rammen er så indhyllet i et lag stof, og det udgør madrassen.

  • Trykaflastende madrasser: herunder blandt andet latexmadrasser. Latex er nemlig et trykaflastende, skumgummi materiale. Madrassen former sig efter din vægt og skaber derved en stor komfort og specialiseret støtte præcis til dig og din pasform.

  • Topmadras: du har den gode, solide base, og så har du topmadrassen, som i sandhed ofte er den, der virkelig skaber komfort. Ofte en blødere madras i forskellige typer materiale.

  • Rullemadras: gør egentlig ikke noget for selve komforten, er blot til for at beskytte den øvrige madras mod slid, der opstår over tid.

Kombinationen af flere elementer

Den helt gode sengekomfort får du, når du kombinerer flere elementer. Herunder indgår typisk en form for basemadras af de ovennævnte, en topmadras og en rullemadras, hvis formål er at beskytte de øvrige madrasser mod slid.

Hvis du vælger at købe en kontinentalseng, som er en seng, der heftigt stiger i popularitet i tiden, får du alle disse komponenter i én. Altså typisk en boksmadras i bunden, en form for springmadras eller skummadras, som latex, i midten og en topmadras øverst.

Man må antage, at kombinationen af alle disse typer madrasser kreerer den perfekte sovesituation!