Nogle danskere har gang i vaskemaskinen næsten hver eneste dag, og andre har den kun kørende én gang om ugen. Det skyldes selvfølgelig forskellige behov. Men ligegyldigt om man bruger sin maskine meget eller lidt, vil vi gerne have det så nemt som muligt. Til det kan vi for eksempel benyttes os af ny teknologi, der blandt andet ligger i forskellige ekstrafunktioner, så vi får lidt mere end bare det sædvanlige. Du kan blandt andet vælge en maskine, der kan kobles op til internettet. Så kan du følge med i, hvor langt den er kommet, og du kan endda starte et program fra din smartphone.

Hvilken slags vaskemaskine skal jeg have?

Der er overordnet set tre typer vaskemaskiner: Topbetjent, frontbetjent og vaske-tørremaskiner.

Topbetjente maskiner er ofte mindre, og i de frontbetjente maskiner kan der kan være mere vasketøj. Frontbetjente maskiner har derudover den fordel, at de kan stå i en søjle med en tørretumbler. En vaske-tørremaskine kan – som navnet også beskriver – både vasker og tørrer. Og i dette virvar af maskiner kan du finde nogle med en ny teknik, der gør, at maskinen selv kan dosere mængden af vaskemiddel. Det er både bedre for miljøet og pengepungen, og så giver det mindre besvær med at afmåle og ramme den rigtige mængde selv. Valget af den gode vaskemaskine kan også bestemmes af, hvilke programvalg en maskine har til rådighed. Hvis du vil have et overblik over de forskellige typer, og se hvilke du blandt andet kan koble op til nettet (wifi-styring), kan du klikke her.

Hold øje med energimærket og forbruget af vand

Vaske-tørremaskiner kombinerer, som sagt, to teknologier i én. Hvis du går op i, hvordan din maskine påvirker miljøet, bliver du med denne type nødt til selv at finde ud af, hvilken teknologi der bliver benyttet til tørredelen, da tørredelen ikke bliver omfattet af energimærket. Derfor skal du undersøge, om tørredelen bruger vand eller den lidt dyrere varmepumpeteknologi, som er bedre for miljøet, til at tørre tøjet.