Mangler du en ny oplader til din MacBook? Eller har du blot et ønske om, at købe en back-up? I begge tilfælde har du naturligvis mulighed for at vælge mellem en original eller uoriginal oplader. Det betyder, at du skal gøre op med dig selv, hvorvidt du ønsker at investere i enten en original eller en uoriginal oplader.

Der er naturligvis fortalere for begge dele, men faktum er dog, at det i langt de fleste tilfælde bedst kan betale sig. Der er flere årsager til, at dette er tilfældet, hvorfor det fortsat er vigtigt, at du gør op med dig selv, hvad du egentlig vil foretrække i forhold til valget mellem en original eller uoriginal MacBook-oplader.

Hvorfor bør jeg vælge en uoriginal MacBook-oplader?

Hvis du f.eks. står over for at skulle investere i en ny oplader til en MacBook Air, så bør der ikke herske tvivl om, at der er mange fordele ved at vælge en uoriginal én af slagsen. Hvis du har et ønske om, at få belyst en række af de fordele, der er forbundet med denne beslutning, så bør du læse med herunder:

  1. Billigere: Den primære årsag er, at det er en markant billigere løsning. Hvis du skal investere i en original MacBook-oplader, så kommer du hurtigt til at betale den dobbelte pris i forhold til en uoriginal. Hvis du primært tænker på det økonomiske, så er det også en uoriginal, du skal vælge.
  2. Nemmere at anskaffe: Dertil er det også fordelagtigt, at det er nemmere for dig at finde frem til en uoriginal oplader. Der er nemlig markant flere, der forhandler de uoriginale opladere, fordi Apple er meget strikse med, hvem der får lov til at forhandle originalt udstyr og tilbehør direkte fra dem.
  3. Mindre risiko: På trods af, at det lyder underligt, så er der faktisk risiko for, at du kan ende med at få stjålet din oplader til din Mac, hvis du vælger at medbringe en original oplader i offentligt rum. Det er ikke noget, der er den samme fare for, hvis der i stedet er tale om en uoriginal Mac-oplader.

Kan en uoriginal oplader brænde min computer sammen?

Der er mange, der tror, at en uoriginal oplader kan brænde deres Mac sammen. Det er dog vigtigt, at det gøres klart, at der er meget minimal risiko for dette – og det er kun noget, der reelt set vil ende med at ske i tilfælde af, at du køber én af de helt billige opladere, som er importeret fra Kina til ganske få kroner.

Det er også noget, der betyder, at du ikke skal være bange for, at du ikke kan gøre brug af en uoriginal oplader til at lade din Mac op. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at hvis du blot sørger for at vælge en god oplader, der byder på en høj kvalitet, så kan du roligt vælge at investere i en original én af slagsen.