Det Sixtinske Kapel er et af Vatikanstatens mest kendte og besøgte seværdigheder. Det er både smukt, historisk og kulturelt. Og det er derfor ikke overraskende, at mange mennesker ønsker at besøge Det Sixtinske Kapel, når de rejser til Rom. Der findes flere måder, man kan besøge stedet på, og der er flere forskellige slags billetter man kan købe til stedet. Der er mange ting der er værd at vide, inden du vælger, hvilke billetter du vil have. Læs med herunder, for at få tips til at vælge den bedste mulighed for lige netop dig og dine behov.

Få mest ud af dit besøg til Det Sixtinske Kapel

Det Sixtinske Kapel er et af Vatikanets mest besøgte kapeller, og det er ikke uden grund. Kapellet er fyldt med smukke fresker af Michelangelo, og det er en af de mest betagende bygninger i Vatikanet. Der er dog nogle ting, man skal være opmærksom på, hvis man vil have det bedste ud af sit besøg til Det Sixtinske Kapel. For det første så skal man sørge for at komme tidligt – gerne inden klokken 9.00 – for at undgå de store folkemængder. Derudover kan det være en god idé at købe billetter, der inkluderer at have en guide med sig, da der er meget at vide om hver enkelt ting, der er at se. Det er dog også muligt bare at købe adgang til at opleve Det Sixtinske Kapel på egen hånd, hvis man hellere vil gøre det. I så fald er det en fordel at undersøge på forhånd, hvad man gerne vil se. Køb billetter online hjemmefra til det sixtinske kapel indgang, så oplevelsen er sikret, inden du tager af sted.

Få mest ud af dit besøg til Det Sixtinske Kapel ved at vælge at få en privat rundvisning på stedet

Det Sixtinske Kapel er et af Vatikanstatens mest kendte kapeller. Kapellet blev bygget i 1500-tallet af arkitekten Bramante, og det er her på stedet, at man kan finde nogle af verdens mest berømte værker. Kapellet er især kendt for sine flotte fresker, der er malet af Michelangelo. Freskerne forestiller bl.a. skabelsen af verden, syndefaldet og dommedag. Derudover kan man også finde værker af Rafael og Botticelli i kapellet. Der er dog meget andet at vide om kapellet, og for at få mest ud af oplevelsen, kan være det værd at få disse ting at vide. Derfor er det for eksempel en god idé at booke en privat rundvisning. Så vil guiden nemlig tage sig tid til at fortælle historien bag kapellet og berette om de forskellige værker, der befinder sig her. Derudover vil guiden ofte have nogle gode tips til, hvordan man desuden får det bedste ud af sit besøg til Det Sixtinske Kapel.

Få en speciel oplevelse ud af dit besøg til Det Sixtinske Kapel ved at tage dertil om aftenen

Det Sixtinske Kapel er en fantastisk oplevelse, men man kan også få en endnu mere speciel oplevelse ved at tage til Det Sixtinske Kapel om aftenen. Om aftenen er der nemlig ikke lige så mange mennesker, og man kan derfor få en mere rolig oplevelse ud af sit besøg. Derudover kan man også få set kapellet i et andet lys, da det om aftenen bliver belyst på en helt anden måde end om dagen. Det anbefales også her at bestille billetter på forhånd, da der typisk kun er få pladser til rådighed om aftenen.

Praktiske oplysninger der er værd at kende til, inden du besøger Det Sixtinske Kapel

Det anbefales at købe billetter hjemmefra på nettet, inden du tager dertil. Der kan nemlig godt være lang kø på stedet, så man kan lige så godt springe køen over og have mere tid til at opleve bygningen på ordentlig vis. 

Fotografering må ikke finde sted inde i kapellet. Heller ikke uden blitz. Dette er fordi det indre af kapellet er ét stort historisk kunstværk, som skal opleves af turisterne på egen hånd – og derfor er fotografier ikke tilladt.

Eftersom Det Sixtinske Kapel er en religiøs bygning, så bør man vise respekt for kulturen ved at have påklædning på der dækker så meget af éns hud som muligt; skuldre og knæ som det mindste.

Det Sixtinske Kapel er et af verdens mest besøgte museer, og det er ikke uden grund. Hvert år besøger tusindvis af mennesker kapellet. Derfor er det det værd at sætte sig ind i, hvordan man besøger stedet på bedste vis, og hvilken type af billet man ønsker at købe.