I Danmark holder vi meget af at rejse. Vi tager på storbyferier, charterrejser, vandreture og skiferier og mange andre typer af rejser. Men inden for de seneste år er en ny rejseform også blevet meget udbredt i Danmark, nemlig fodboldrejsen. I denne guide tager vi dig igennem de muligheder, fodboldrejsen har at byde på. Hvis du interesserer dig for fodbold, eller hvis du gerne vil ud at rejse på en anderledes måde, kan du få inspiration ved at læse med her.

 

Et skridt over superligaen

Danmark er et fantastisk land at bo i, og vi er gode til mange ting. Men er man inkarneret fodboldfan, lader den danske superliga en del tilbage at ønske. Selvom vores hjemlige liga sagtens kan levere spændende kampe og god underholdning, kan niveauet ikke konkurrere med de udenlandske topligaer. Blandt de mest populære destinationer er lande som England, Tyskland og Spanien, og det er netop lande, hvor nogle af de bedste hold og spillere i hele verden hører til. Som fodboldentusiast er der noget helt særligt over at opleve de største stjerner folde sig ud på de største og mest legendariske arenaer, og en fodboldrejse er en god mulighed for at få denne oplevelse.

 

Lidt for enhver smag

Et andet aspekt, som har været med til at sikre fodboldrejsen popularitet, er, at en fodboldrejse er meget alsidig. Den foregår nemlig som oftest over flere dage, eksempelvis en forlænget weekend. På en af dagene ligger den valgte fodboldkamp, men resten af tiden har man mulighed for at holde mere traditionel storbyferie. I den forbindelse er det heldigt, at de største fodboldklubber i Europa som regel har hjemme i de mest seværdige byer, f.eks. Barcelona, Milano, London, München osv.

 

Det, at fodboldrejsen ikke udelukkende handler om fodbold, gør det nemt at lokke din familie, dine venner eller din kæreste med på turen, selvom de måske ikke er helt lige så bidt af fodbold som dig. På en fodboldrejse kan man nemlig sagtens få tid til både shopping, museumsbesøg eller hvad nu, dine rejsefæller foretrækker. Det er selvfølgelig også muligt at holde turen helt i fodboldens tegn. I de fleste større fodboldklubber er det eksempelvis muligt at book en guidet rundvisning på stadion, og mange klubber har også dedikeret et museum til klubbens historie.

 

De fleste rejsebureauer reklamerer primært med rejser til storklubber som Barcelona, Liverpool og Madrid. Men specialiserede rejsebureauer så som LA Travel med ekspertise i sportsrejser er også åbne over for, at tilrettelægge en rejse efter dine ønsker, hvis der er et særligt hold eller en speciel kamp, du gerne vil se.

 

Praktisk pakkeløsning

Normalt er der en masse logistisk bøvl forbundet med at rejse. Inden selve turen skal der bestilles overnatning, bookes flybilletter og måske købes billetter til en masse attraktioner, som man vil forbi i løbet af turen. Men alt dette praktiske slipper man for at tage stilling til, hvis man bestiller en fodboldrejse, og det er endnu en grund til, at rejseformen er blevet populær hos danskerne. Hvis du bestiller en fodboldrejse hos et rejsebureau, skal du nemlig bare vælge, hvilken kamp du gerne vil se. Derefter sørger bureauet for at tilrettelægge en pakkerejse, som både indeholder kampbilletter, flytransport og hotelovernatninger.

 

Der er altså et minimum af planlægning involveret i en fodboldrejse. Og minimal planlægning er noget, der begejstrer. For hvis hovedet er fyldt med alt for mange bekymringer vedrørende transport, entrépriser og alt muligt andet, har man ikke nær så meget overskud til at nyde turen. Men hvis turen er færdigarrangeret allerede fra start, kan man slappe helt af og bare lade sig imponere af en fodboldkamp i topklasse og en miniferie i en Europæisk storby. En fodboldrejse kan være et godt alternativ til de mere almindelige rejseformer.