Selvom vi alle godt ved, at vi alle en dag skal herfra – er dagen hvor vi skal tage afsked med en vi har kær, en af de hårdeste af sin slags. Og der er ofte også mange praktiske foranstaltninger der skal tages hånd om undervejs.

Alle er forskellige og hvor nogen nyder at have praktiske gøremål til at komme gennem tabet, kan det for andre være uoverskueligt. Her er et par hurtige råd til, hvordan du kommer gennem det sidste farvel.

Få hjælp til det praktiske

Uanset om du er en af dem der trives i planlægning og praktiske gøremål, eller om du har svært ved at overkomme det – så er der altid god hjælp at hente til hele forløbet.

Ved at finde en bedemandsforretning, som https://www.noersbegravelse.dk/, og lade dem hjælpe jer så tidligt som muligt – får din familie også en professionel støtte. På den måde behøver du ikke bevare det store overblik for hele familien, men kan koncentrere dig om at være der for dine nærmeste og for dig selv i stedet.

Giv plads til sorgen

Når vi mister er det vigtigt at vi giver plads til de følelser som det fører med sig i stedet for at modarbejde dem. Der findes ikke én rigtig måde at få taget afsked med dem vi holder af.

Det kan være du har behov for at være mere alene eller mere sammen med andre end normalt, her er det vigtigt, at du lytter til dine følelser og dine behov i stedet for at ignorere dem. Samtidig findes der heller ikke nogen deadline for hvornår du skal være færdig med at sige farvel. Det kan være at selve begravelsen giver dig den rette afslutning, men det kan ligeså vel være, at du har brug for mere tid til at bearbejde forløbet.