Sammenlignet med mange andre lande er Danmark stadig en nation af cyklister. Og det er måske ikke så overraskende, da vi bor i et fladt land og ofte i cykelafstand til vores skole, dagligvarebutik, arbejdsplads eller lokale sportsforening. Derudover kommer vores interesse for at spare penge og passe på miljøet. Cyklen er hvermandseje, og det er en del af mange børns opvækst at lære at cykle. Men udover at være et praktisk transportmiddel i hverdagen, er jernhesten også oplagt til motion og fredelige ture i naturen.

Hele familien på tur

Mange forældre beklager sig over, at deres børn bruger det meste af deres tid foran en skærm, hvad enten det er den tilknyttet mobilen, TV’et, gamercomputeren eller tabletten. Men man må som voksen selv tage initiativet og eksempelvis arrangere en fællestur for familien. Og en cykeltur ud i det grønne har det hele: Motion, frisk luft, naturoplevelser og familiesamvær. Som ældre er det også vigtigt at komme uden for hjemmet, og med de nye elcykler behøver man ikke være i fysisk topform for at kunne komme langt. Disse motoriserede cykler er stadig dyrere end de almindelige med rugbrødsmotor, men man kan sagtens finde et godt elcykel tilbud, der ikke tømmer kontoen. Skal man på cykeludflugt kan det være fornuftigt at medbringe en flaske vand og en snack. Alt efter årstiden og destinationen kan det også være praktisk med ekstra tøj, lappegrej eller et regnslag.

Husk altid sikkerheden

Holder man sig til cykelstier, kan man være rimeligt sikker på et godt føre. Men vover man sig ud på naturstier, for eksempel i en skov, skal man være mere opmærksom på sten, grene og huller i vejen. Sådan at gå ”off road” er ikke ideelt hvis familien tæller små børn, der lige har lært at cykle. Uanset hvad, skal man altid huske cykelhjelm – og det gælder både yngre og ældre cyklister.

Posted in: ude