Alle bør have en behagelig seng at sove i, når natten lukker sit mørke over os. Der findes dog mange perspektiver på, hvad den bedste seng er og kan. Her vil du få lov at få et indblik nogle af de smarte tilvalg, der er at vælge, når man køber en seng nu om dage. Der findes nemlig en del forskellige tilbud.

Sengeramme

Du kan først og fremmest vælge en seng med ramme. Det er logisk, at en sengeramme danner en ramme og omslutning af din seng. Denne kan være omkring hele sengen i en højde, hvor den er lidt lavere end madrassen eller på præcis højde med madrassen, så du stadig kan svinge benene ubesværet ud af sengen om morgenen eller om natten, når du skal på toilettet eller ud at hente et koldt glas vand.

Utallige muligheder

En sengeramme kan dog også kun være omkring dele af sengen. Hvis du og din partner har en dobbeltseng, vil hele sengen give bedst mening. Er sengerammen derimod tiltænkt din teenagesøn eller -datter, er en ramme omkring eksempelvis tre fjerdedele af hans eller hendes enmandsseng udmærket. Sengerammen/sengestellet er det, en seng er baseret på, og uden en sådan vil din madras skulle ligge på gulvet. Nogle foretrækker denne stil, men andre er så taknemmelige for deres sengeramme, at de skifter sengeramme, så snart den knirker.

Installér en dobbeltelevationsseng i soveværelset

Den nymodens teknologi tillader elevationssenge at eksistere. Elevationssenge fungerer med en fjernbetjening, og via den kan du regulere, hvor højt sengen er hævet, og hvor højt oppe nakkelænet eller dine fødder skal være. Hvis du deler en dobbeltseng med din partner, kan I blot vælge at købe to separate dobbeltsenge, dermed med selvstændige fjernbetjeninger. På den måde kan I begge selv værre herre over jeres egen elevationsseng og samtidig holde fast i dobbeltsengen.