De fleste mennesker har nok set både solceller og vindmøller og hørt om, hvordan de kan være med til at gøre vores planet til et bedre sted i fremtiden. Bæredygtighed er et buzzword, og det gælder naturligvis også for den måde vi producerer energi og varme til vores boliger. Derfor er det en rigtig god ting, at markedet for grøn energi hastigt udvider sig i takt med, at der udvikles teknologier, som kan producere strøm på et væld af forskellige måder. Der er altså også muligheder for dig, der ikke har mulighed for at installere solceller eller benytte vindenergi. I denne guide kan du få mere at vide om luft til vand-varmepumper.

Hvordan fungerer luft til vand-varmepumper?

En luft til vand-varmepumpe fungerer, som navnet antyder, ved at omdanne energien i luften til varme i din bolig. Den kræver altså hverken kul, olie eller gas for fungere, så med en luft til vand-varmepumpe behøver du ikke længere være afhængig af fossile brændsler for at få fat i energi til din bolig. På den måde kan du nemt holde kulden ude om vinteren og tage varme bade uden at få dårlig samvittighed, selvom alt selvfølgelig skal gøres med måde.

Forskellige slags varmepumper

Der er overordnet set to forskellige slags varmepumper at vælge imellem på markedet, og de har hver deres fordele. I et helårshus er det klart en fordel at vælge en luft til vand varmepumpe, da denne, som navnet antyder, både kan bruges til at opvarme luft og brugsvand. Luft til luft varmepumper er mere relevante i sommerhuse, eller hvis du benytter dig af elvarme eller brændeovne. Jordvarme er heldigvis også en langtidsinvestering, og en luft til vand-varmepumpe vil som oftest have tjent sig selv ind på 5-10 år. Læs mere om priserne på pumper her og kom i gang med din egen rejse mod jordvarme.

Husk på kvaliteten

Priserne på varmepumper kan variere meget i pris, og her er det vigtigt at huske, at den billigste løsning ikke altid er den bedste. Du skal selvfølgelig helst have en pumpe, som holder i mange år, så det er nødvendigt at bruge noget tid på at finde ud af, hvordan de forskellige modeller fungerer. Derudover er det en rigtig god idé at have et nogenlunde overblik over dit varmeforbrug, så du er klar over hvor meget energi, du cirka vil have brug for på et år.