At få børn betyder ofte, at du i mange sammenhænge har hænderne fulde og altid er i gang med et eller andet, på den ene eller anden måde. Men hvis du leder efter en måde at bære dit barn på, som giver dig frie hænder til at lave noget andet samtidig, så er det måske en vikle, sele, slynge eller bærejakke, du skal have fat i.

Den rette støtte

For nogen kan det være den helt rette løsning at have et sådant redskab til at holde barnet helt tæt på, og at det kræver mange ekstra kræfter og hænder i forsøget. Den rette støtte, som passer dig og barn i størrelsen, vil nemlig være med til at give dig den helt rette støtte, så det ikke bliver for tungt eller for hårdt at holde barnet løftet. Ergonomien er vigtig, og derfor er det også forskelligt fra krop til krop, hvilken bæresele, der vil være den rigtige. For andre virker slynger og vikler bedre, da disse kan indstilles og justeres tæt til kroppen på forskellig vis. Hvis du er nysgerrig på, om der er den helt rette løsning for dig og dit barn, så I kan bevare kropskontakten eller være tæt på hinanden under anden aktivitet, så tjek de forskellige muligheder ud på https://www.vikleliv.dk.

Afprøv nogle forskellige modeller

Igen er det vigtigt at pointere, at de forskellige støtter, vikler og seler passer forskelligt på forskellige kroppe, og derfor kan det være svært at vide, hvad der er det rette for dig og dit barn, uden at du har prøvet det af i et par dage først. Hvis du på forhånd får god vejledning i at sætte udstyret korrekt og indstille det, så det passer, så har du bedre vilkår til at finde ud af, om det, på dig, sidder som det skal på en behagelig måde.