Det er – desværre – ikke alle, der husker, at de bør bruge undergulvsplader, når de lægger nyt gulv. For mange virker det blot som yderligere en omkostning forbundet med deres nye gulv. Derfor er der også flere, der vælger at springe over hvor gærdet er lavest. Det frarådes dog på kraftigste vis, at du underlader at lægge pladerne under dit nye gulv.

Der er faktisk flere årsager til, at det er en god idé. Derfor er det heller ikke en unødig omkostning, som mange ser det som. Tværtimod, så er det en fornuftig investering, som du vil blive glad for på baggrund af flere ting. Er du selv i en overvejelsesfase om, hvorvidt du skal lægge nyt gulv eller har du besluttet dig? Uanset hvad, så husk underlagsplader!

Det giver et mere jævnt gulv, at have undergulvsplader

Den primære årsag til, at det er vigtigt, at du sørger for at få lagt undergulvsplader under dit gulv er, at det er med til at give et mere jævnt gulv. Det er ikke synderligt interessant, at stå i en situation, hvor dit gulv er blevet ujævnt, fordi det underlag, der ligger under gulvet ikke har været jævnt. Det kan du dog undgå ved at bruge sådanne plader.

Dette er hovedårsagen til, at du bør lægge undergulvsplader (mange kender dem også som underlagsplader), inden du går i gang med at lægge dit gulv. Det kan redde dig fra, at du får et ujævnt gulv, som kan mærkes og ses. I sidste ende kan du være nødsaget til at lave arbejdet om, hvis du ikke har brugt undergulvsplader under gulvet.

Giver også en bedre isolering af gulvet

Samtidig er det også værd at notere sig, at pladerne er med til at give en bedre isolering af gulvet. Det betyder, at du ikke blot får et mere jævnt gulv – du får et gulv, der er mere velisoleret, så du ikke skal fyre nær så meget for varmen. Endvidere, så er det også med til at sikre, at det ikke er nær så koldt for fødderne, når du går på gulvet.