Arbejdet indenfor industri er omfattende og stiller ofte store, fysiske krav. Selvom disse krav er forskelligartede og i nogle sammenhænge indebærer mange, små løft og i andre færre, store løft, er løft ved hjælp af et vakuummodul en oplagt løsning, der afhjælper arbejdsbyrden og på den måde optimerer arbejdspladsens effektivitet og sikkerhed på én og samme tid.

At effektivisere en industriarbejdsplads indebærer langt mere end bare at udføre et stykke arbejde hurtigere. Et godt stykke arbejde er et, der både er hurtigt, effektivt, skånsomt og sikkert. Indenfor løfteudstyr er vakuummoduler vundet stærkt frem i den seneste tid. Disse er netop med at optimere alle de førnævnte punkter, når det gælder de industrielle arbejdspladser.

ALVAC A/S, der er specialiserede indenfor løfteudstyr, tilbyder konkrete, individuelle løsninger med vakuummoduler indenfor alverdens industrielle behov. Med andre ord kan ALVAC A/S hjælpe med at gøre industriarbejdet lettere og mere sikkert.

Skånsomt løft af ethvert emne

Konceptet bag vakuummodulerne er i sig selv ganske enkelt: vakuum modulet suger sig fast til emnet, der skal løftes. Dette sker ved, at en motor, der enten kører på benzin, strøm eller hydraulik, skaber et undertryk, som gør det muligt at suge emnet op og flytte på det. Med denne smarte metode er det muligt at løfte stort set et hvilket som helst materiale indenfor industri og konstruktion. Løftekapaciteten afhænger dog imidlertid også af overfladearealet og tætheden af emnet. Derfor kan der være brug for forskellige slags løfte moduler under forskellige typer projekter. Typisk løftes der ved hjælp af en løfteslange eller ved hjælp af en talje, der monteres på en kran eller truck. Er overfladearealet meget stort, som det er tilfældet ved jern- eller metalplader, anvendes i stedet et vakuumåg, der hjælper til at holde pladen intakt og afbalanceret, så det ikke bøjes eller på anden måde tager skade.

En kundespecificeret løsning

ALVAC A/S har hjulpet adskillige industrielle virksomheder indenfor blandt andet fødevareindustrien, møbelindustrien, stålindustrien samt lager- og logistik industrien. Her ser behovene alle forskellige ud – når det gælder fødevarer, er hygiejne utrolig vigtigt, mens jern- og metalindustrien er kendetegnet ved, at der er brug for at løfte mange tunge ting. Lager- og logistik kræver derimod mere fleksible løsninger, da der skal løftes mange forskelligartede ting.

Alt efter hvilken type industri der er tale om, varierer løftebehovet altså. ALVAC A/S har gennem flere årtier fået stor erfaring med at tilpasse løsninger til de individuelle kundebehov, og deres sortiment byder på et bredt udvalg af maskiner til al slags løft mellem 2 kg og 20 tons. Med andre ord kan en kundespecificeret løftemaskine fra ALVAC A/S gøre industriarbejdet lettere, hurtigere og mere skånsomt. Udover at skræddersy den bedste løsning i forhold til behov, budget og tidsplan hjælper ALVAC A/S yderligere med at montere og sikre udstyret, før det bliver taget i brug for at kunne garantere, at alt lever op til kvalitets- og sikkerhedskravene.

Læs mere om hvordan du kan optimere arbejdsmiljøet i din virksomhed og få hjælp til at finde en individuelt tilpasset løfteløsning på hjemmesiden.