skiferie

Der kan være mange årsager til at føle sig presset og flad for energi. Nyt job, travlt på jobbet, planlægning af den store fødselsdagsfest, sygdom eller smerter og så videre. Årsagerne er som sagt mange, og det er nødvendigt at stoppe op en gang i mellem og prioritere sin tid og finde måder at afstresse og koble fra på. Vi hjælper dig her med 3 måder, hvorpå du kan passe på dit helbred og komme til kræfterne igen.

skiferie

Lær at sige nej

For nogen kan det være svært at sige nej til opgaver eller pligter. På arbejdet eller derhjemme. Det handler ikke kun om at kunne sig ”nej”, men lige så vel at kunne sige fra og lægge opgaven fra sig og over på en anden. Er man den derhjemme, som påtager sig de fleste arbejdsopgaver som indkøb, rengøring, tøjvask og madlavning, er det en god idé at dele pligterne ud til resten af familien. Hjælp hinanden, så bliver der også mere tid til fælles hygge bagefter.

Er der travlt på arbejdet, og får du altid smidt en masse opgaver efter dig? Har du svært ved at sige nej, og føler du der bliver krævet mere af dig, end du selv kan leve op til? Tal med din leder eller chef om det. Vær ikke bange for at være ærlig og meld i stedet ud, at det er for meget, end du selv kan følge med til. At du måske føler, at du ikke kan udføre det fulde udbytte, som der forventes. Det er hverken pinligt eller forkert – det siger bare mere om dig. Vigtigst af alt er, at vi passer på os selv. Vi skal kunne fungere optimalt i mange år, og særligt på arbejdsmarkedet.

Ferie, ferie, ferie

Hvad er bedre end en tiltrængt ferie? Hvad end den er tiltrængt eller ej, så er det vigtigt at holde fri, når man har fri. Det behøver ikke at betyde, at man hiver en hel uge ud af kalenderen. Det kan lige så vel være en weekend, eller en forlænget én af slagsen. Tag på et weekendophold til en anden by, lej et sommerhus i Danmark, eller er overskuddet og tiden til det, så book en ferie med sne under fødderne. Skiferier er en komplet kombination af frisk luft, afslapning, smuk natur og ferie når det er bedst – i hvert fald her i vintermånederne. Skiferier vækker alle vores sanser. Her oplever vi de smukke omgivelser, indånder og snuser til den friske luft af sne og frost, vi er aktive men slapper samtidig af om aftenen, og ikke mindst smager vi på lokale øl og dejligt mad.

På mange skidestinationer tilbydes der også massage og kurbehandlinger, hvor det er muligt at stresse helt af og komme absolut helt ned i gear. En oplagt mulighed for dig, men også for hele familien eller sammen med vennerne, der ønsker at komme væk hjemmefra, væk fra bekymringer og sure pligter.
Hvad end den står på sommerhus, storby-weekend eller skiferie er det vigtigt for ens helbred og velvære at byde sig selv på ferie, så man kan få ladet batterierne op og komme sig til nye kræfter.

Stress af med sport og lær at planlægge

Noget der påvirker kroppen positivt er sport. Det kan for mange virke uoverskueligt og udmattende, hvis det ikke allerede er en del af ens hverdag. Mange kan ikke finde tid til at løbe en tur eller komme ned i fitnesscenteret, hvis de ikke er vant til det. Det handler i første omgang om prioritering. Døgnet rummer 24 timer, og af de 8 af dem sover vi, de andre 8 er vi på arbejde. Vi har altså 8 timer, hvor vi skal spise, handle ind, måske hente børn og ellers er der ”fri leg”.

Det handler først og fremmest om planlægning og vilje. Løbeturen eller fitness behøver ikke ske hver dag i ugen, men måske hver anden eller hver tredje dag. Planlæg at købe ind for en uge af gangen én dag om ugen, vask alt tøjet maks. to dage om ugen, og på den måde er der rigtig god tid og plads i programmet til en løbetur eller 1,5 time nede i fitnesscenteret. Det vigtigste er i hvert fald at komme afsted, for når du motionerer og dyrker aktiv sport, udløser hjernen endorfiner og dette påvirker dit humør, din hukommelse og dit energiniveau. Så ud i naturen eller op på stepmaskinen. Du vil efter få uger kunne mærke en forbedring i din krop og hjerne.