Det er dejligt at få lidt ekstra hjælp i hjemmet til rengøring, det kan en robotstøvsuger hjælpe dig med. Den er god til at supplere den almindelige rengøring. Selvom det stadig er forholdsvis nyt med robotstøvsugere, så er der rigtig mange på markedet. Det kan derfor være svært at vælge og vide, hvilken der er den helt rigtige for dig. Derudover er det også godt at få afklaret, om du har brug for en robotstøvsuger ved at kende fordelene og ulemperne ved den. Du kan se hvordan robotstøvsugerne klarer sig i denne test.

Værd at vide inden du køber en robotstøvsuger

Kvadratmeter og aktivitetsniveau

Det er forskelligt, hvor længe en robotstøvsuger kan være i gang, nogle kan støvsuge i flere timer, hvor andre kan støvsuge 30 minutter. Derfor er det vigtigt at vide, hvor mange kvadratmeter robotstøvsugeren skal støvsuge, så du får købt en støvsuger, der kan holde nok strøm.

Dørtrin

Hvis du har dørtrin i hjemmet, så kan en robotstøvsuger sagtens komme over dem, hvis de ikke er højere end få centimeter. Det er ikke længere noget problem for dem.

Timerfunktion

På de fleste robotstøvsugere er der en timerfunktion, du kan derfor sætte robotten i gang med at gøre rent, inden I kommer hjem fra sommerhus, ferie eller fra arbejde. Det er super smart, og nogle kan du sågar styre fra din telefon, så hvis ikke du fik den timet hjemmefra, så kan du gøre det via en app.

 

Vælg en robotstøvsuger, som samler skidtet op

Nogle robotstøvsugere samler ikke skidtet op, de skyder det bare foran sig. Andre robotstøvsugere støvsuger ikke bare gulvet, men suger også støv og andre små partikler fra luften. Dog er det vigtigt, at du er opmærksom på dette, når du skal vælge din kommende robotstøvsuger.

 

Har du brug for en robotstøvsuger?

Hvis du har dyr, er en børnefamilie, er syg, så du ikke kan komme ud af sengen, er dårligt gående eller ældre, så vil en robotstøvsuger være oplagt. Den kan også sagtens bruges til dig, som hader at støvsuge, og helst vil gøre det så sjældent som muligt. Det er vigtigt at pointere, at robotstøvsugeren er et supplement til den traditionelle rengøring, men den kan gøre en brag indsats. Derudover så skal støvsugeren tømmes, og børsterne skal gøres rene ofte for at opnå det bedste resultat.