Der findes mange forskellige lækre retter, som du selv kan lave derhjemme. Du kan f.eks. lave dig en lasagne, eller noget mere traditionelt. Det kan dog godt blive kedeligt at lave mad på den gammeldags måde, og derfor kan det være rart, med noget opfriskende nyt. Der findes faktisk en uendelig række af forskellige retter, som du muligvis ikke har smagt, men nogle gange kan en god bøf, lavet på en sjovere og mere optimal måde, være den bedste måde på at lave mad på en ny måde. Sous vide er en måde på at lave mad, der kræver et specielt apparat, som kun restauranterne plejede at have adgang til. Nu er det dog blevet muligt at få et sous vide apparat derhjemme, så nu kan også du lave perfekte bøffer eller andet, der kunne falde dig ind.

Forskel på sous vide-maskinerne

Der findes to forskellige udgaver af sous vide-maskiner: den ene har en vandbeholder, og som den bruger til at bade maden i, og den anden er cirkulationsudgaven, der fungerer lidt ligesom en dypkoger, som får vandet til at cirkulerer så der bliver en konstant temperatur. Uanset hvilken type maskine, du vælger at bruge, vil resultatet være det samme. Du vil få dig en fantastisk bøf eller steg.

Lær hvordan du laver sous vide

Inden, at du går ud og køber en sous vide-maskine, kan det dog være en god idé at være sikker på, hvordan du overhovedet laver retter med metoden. Først, pakker du maden ind via en vakuummaskine. Du kan også købe sous vide-poser med ventil, så slipper du får at bruge en vakuummaskine. Derefter placerer du den indpakkede bøf/steg ned i sous vide-maskinen, og hælder vand i. Du vælger graderne, og trykker start. Efter omkring 45 minutter, kan du med sikkerhed tage maden op. Dette er vandbeholder udgaven, den anden fungerer dog lidt anderledes.