På trods af diverse fremskridt inden for teknik og robotteknologi, er der stadig mange mennesker, som lever af udføre hårdt fysisk arbejde. Dette kan for eksempel foregå på lagere, fabrikker eller forskellige byggepladser. Der er tale om vigtigt arbejde, som ikke kan undværes, og derfor er det vigtigt, at man som arbejdsgiver er særligt opmærksom på de jobs, der har en særlig fysisk belastning. Det kan for eksempel være, at der er tale om en masse hårde løft og træk. Heldigvis findes der måder at skåne dine ansatte på, så de undgår at pådrage sig skader på arbejdspladsen. Det er her, at exoskelettet kommer ind i billedet.

Hvad er et exoskelet?

Et exoskeleton er en smart og ny måde at aflaste folk fra hårdt fysisk arbejde. Ordet exoskelet er faktisk en betegnelse for et strukturelement, der sidder uden på forskellige organismer i stedet for indeni. Dette er for eksempel tilfældet for mange insekter, hvor deres skelet så at sige sidder uden på kroppen. For mennesker er der tale om en anordning, der kan hjælpe med at reducere slid på muskler. De kommer i flere forskellige former og kan alle være med til at beskytte de dele af kroppen, der er særligt udsatte under hårdt arbejde, såsom ryg, lænd og fingre. De er altså en rigtig god måde at støtte dine medarbejdere i hverdagen.

Hvilke slags exoskeletter findes der?

Der er mange forskellige slags exoskeletter på markedet, og derfor er det afgørende, at du spørger dig selv, hvad dine medarbejdere har brug for. Hvis jobbet kræver mange tunge løft, så kan det for eksempel vær en god idé med et skelet, der støtter lænd og skuldre. Der kan dog også godt opstå situationer, hvor det primært er medarbejderens fingre, der belastes, og derfor er det heldigvis muligt at købe exoskeletter designet til tommelfingeren.