Man kan aldrig få for mange sko og man kan slet ikke få for mange sneakers. Sneakers er efterhånden blevet så acceptable, at man kan have dem på til hvad som helst. Derfor er der heller ingen grund til ikke at købe løs. Problemet er bare, at hvis shopper online, ved man aldrig om størrelsen passer før man får dem.

Mål dine fødder

Det første råd er at måle sine fødder, for selvom det jo plejer at være en størrelse 42, man bruger, kan man altså ikke vide sig sikker. For det kan variere fra skomærke til skomærke. Er det f.eks. et par spritnye Air Jordan du er på udkig efter, kan der godt være en god idé at sætte sig ind i variationerne mellem Nike, som laver Air Jordans, og andre brands som New Balance. Det nemmeste man kan gøre, er at måle sine fødder og sætte målene ind i en størrelsesguide til sko fra Nike og på den måde finde ud af, hvilken størrelse man bruger i lige præcis den sko. Se Nike størrelsesguide her.

Tænk over om skoene er til kvinder eller mænd

Ud over forskel på størrelsen mellem det ene mærke og det andet, er der desværre også tit forskel på hvor meget størrelsen varierer mellem kønnene fra mærke til mærke.

Det betyder, at en herresko i størrelse 41 hos et bestemt mærke, svarer til en helt gennemsnitlig størrelse 41, som man kender den fra alle mulig andre mærker. Hvorimod en kvindesko i størrelse 41 hos det samme mærke kan være større end en størrelse 41 er hos andre mærker. Det kan virke kompliceret, men i bund og grund er det bedste råd, at være opmærksom på, at skostørrelsens præcision også kan variere fra mellem kønnene.

Med disse råd er man lidt bedre klædt på til at gå på skojagt.