I de kolde og mørke vintermåneder, hvor man mest af alt har lyst til at lægge sig under dynen, kan det være betydningsfuldt med den helt rette belysning. En god idé er derfor at investere i en smuk væglampe, der kan være med til at lyse de mørke aftener op. Der findes et utal af væglamper, klassiske såvel som moderne og dristige. Klik her og se hvilke væglamper, Lampemesteren.dk tilbyder. En fordel ved at købe hos Lampemesteren.dk er, at der altid medfølger lyskilde ved køb af lampe. Samtidig tilbyder de 100 dages fortrydelsesret og giver altså god mulighed for at prøve lampen af i hjemmet, før man endeligt træffer sin beslutning om valg af lampe. Det er dog altid rarest at vælge rigtigt i første omgang. Nedenfor findes derfor nogle overvejelser, som er væsentlige at gøre sig, forinden man vælger den væglampe, der skal pryde ens hjem.

 

Rummets funktion er vigtig

En af de overvejelser, der er en god idé at gøre sig forinden erhvervelsen af en væglampe, er, i hvilket rum væglampen skal monteres? Hvis lampen har til formål at hænge i soveværelset, kan det være hensigtsmæssigt at vælge en lampe, der giver en dæmpet belysning i varme nuancer. Denne type belysning giver nemlig det bedste søvnmiljø. Samtidig er farven på selve lampen også væsentlig i henhold til soveværelset, idet skrappe farver kan påvirke søvnkvaliteten i negativ retning. Man kan derfor med fordel vælge en lampe i neutrale farver. Ønsker man farve, bør man overveje rolige pastelfarver.

 

Det kan dog også være, at væglampen skal monteres i stuen. Her må man overveje, hvorvidt den skal fungere som godt læselys, eller om man er på udkig efter en lampe, der giver en let hyggebelysning. I øvrigt bør man vurdere, hvilken rolle væglampen skal spille i stuen. Skal den være en dekoration i sig selv og ”aktivt” indgå i boligindretningen? Eller skal den i stedet fremstå ”anonym” og udelukkende have til formål at belyse eksempelvis en bestemt krog? Disse tanker er således centrale at gøre sig, når man skal bestemme sig for en væglampe.

Klassisk eller dristig?

En anden væsentlig overvejelse, når man ønsker at købe en væglampe, er, om den skal være i klassisk eller dristigt design. Hos Lampemesteren.dk findes både klassiske designs samt et stort udvalg af mere ”up-to-date”-modeller. Med et klassisk design træffer man et sikkert valg, idet den klassiske væglampe passer ind i ethvert hjem. Man får et tidsløst design, mens klassiske lamper desuden kan være en god investering. Klassiske designerlamper er nemlig i høj kurs, både herhjemme og i udlandet. Er man dog ude efter noget, der er mere unikt, kan man med fordel investere i en væglampe i et dristigt design. På den måde sikrer man, at man ikke har den samme lampe som mange andre. De mere specielle lamper er ofte også en komplet vægdekoration i sig selv. En sådan lampe kommer derfor let til at fremstå multifunktionel, fordi den både kan gå for et billede og belysning i én og samme.

 

Undgå et sammenklemt udtryk

Sidst er det væsentligt at overveje, hvor meget plads man har at gøre godt med. Den perfekte væglampe behøver ikke at tage meget plads – det afhænger helt af, hvilket udtryk man ønsker, at lampen skal bidrage med. Flere af de væglamper, der er fremme i dag har dog sit helt eget ”liv” og særlige udtryk. Det kan derfor være en fordel ved købet, at man forholder sig til lampen sammenholdt væggens areal. Dette er med til at sikre, at man ikke pludselig opnår et alt for sammenklemt udtryk, når lampen allerede er købt.